Nutzungsbedingungen und Datenschutz

USLOVI KORIŠTENJA I PRIVATNOST ( GDPR )

POLICA PRIVATNOSTI

Tko smo mi
Naša web adresa je: https://receptibalkana.net.

Koji osobni podaci prikupljamo i zašto ih prikupljamo
komentari
Kada posjetitelji ostavljaju komentare na web mjestu prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i niz agenata korisnika preglednika koji pomažu u otkrivanju neželjenih poruka.

Anonimni niz stvoren na vašoj adresi e-pošte (koji se također naziva hash) može se dostaviti Gravatar servisu da biste vidjeli koristite li ga. Pravila o privatnosti usluge Gravatar dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, slika vašeg profila vidljiva je javnosti u kontekstu vašeg komentara.

media
Ako prenesete slike na web stranicu, izbjegavajte prijenos slika s ugrađenim podatcima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu preuzeti i izdvojiti podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Obrazac za kontakt
keksi
Ako ostavite komentar na našu stranicu, možete se uključiti u spremanje vašeg imena, adrese e-pošte i web stranice u kolačiće. Ovo je za vašu praktičnost, tako da ne morate ponovno ispuniti svoje podatke kada ostavite još jedan komentar. Ovi kolačići traju jednu godinu.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web lokaciju, postavit ćemo privremeni kolačić da bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, postavit ćemo i nekoliko kolačića za spremanje podataka o prijavi i odabira zaslona. Kolačići za prijavu traju dva dana, a opcije zaslona kolačići traju godinu dana. Ako odaberete „Zapamti me“, prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, u svoj preglednik spremit će se dodatni kolačić. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i jednostavno označava poštansku oznaku članka koji ste upravo uredili. Istječe nakon 1 dan.

Ugrađeni sadržaj s drugih web mjesta
Članci na ovoj web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. Videozapisi, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web lokacija ponaša se na isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatne praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

Analitika
S kime dijelimo vaše podatke
Koliko dugo zadržavamo vaše podatke
Ako ostavite komentar, komentar i njezini metapodaci zadržavaju se na neodređeno vrijeme. To je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti komentare koji slijede, umjesto da ih zadržimo u redoslijedu umjeravanja.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim ako ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web mjesta također mogu vidjeti i urediti te podatke.

Koje imate prava nad vašim podacima
Ako imate račun na ovoj web stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primanje izvezene datoteke osobnih podataka koje držimo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Možete zatražiti i brisanje bilo kakvih osobnih podataka koje držimo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativnim, pravnim ili sigurnosnim svrhama.

Gdje šaljemo Vaše podatke
Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Naši partneri, marketinške kompanije također koriste kolačiće kako bi prikupili određene informacije. Naš portal nema kontrolu nad tim kolačićima.

Neki od partnera su :

Google Adsense

Bing

Google Adsense koristi takozvane DoubleClick DART kolačiće kako bi svojim korisnicima pružili adekvatne i ciljane oglase. Više o kontroli kolačića potražite na stranici o Kolačićima.

Upravitelj prikupljenih podataka obavezuje se da će prikupljene podatke čuvati te spriječiti bilo kakvu zloupoterbu podataka.

Ova polica je garant portala, da podatke koje ste nam ustupili nećemo ni ukom slučaju zloupotrijebiti, prodati niti proslijediti trećim licima.

Kao i sve ostale stranice na internetu, koristimo kolačiće kako bi prikupili anonimne podatke koji nam služe kako bi unaprijedili i poboljšali funkcionalnost sajta. Na osnovu ovih podataka možemo znati koji sadržaj je popularan.

Svi podaci, kolačići kao i privatni podaci poput imena i prezimena, email adrese ili broja telefona, neće biti prikupljani bez izričite saglasnosti korisnika.

Po evropskoj regulativi iz 2016. godine, dužni smo vas obavijestiti o korištenju kolačića.

Podatke koje prikupljaju naši partneri u oglašavanju, poput Google Adsense -a, mogu se koristiti kako bi korisnicima pružili personalizirane oglase, uz prethodnu dozvolu svakog pojedinačnog korisnika.

Ukoliko korisnik ne želi primati personalizirane oglase, može istupiti bilo kada iz prikupljanja podataka koristeći linkove u nastavku teksta.

Kako bi saznali kako Google koristi podatke i usluge, informirajte se na slijedećem linku: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Kako bi mogli kontrolisati da li želite primati personalizirane ili ne personalizirane oglase, posjetite slijedeću stranicu: adssettings.google.com

KOLAČIĆI

Što su kolačići?

Kolačići su mali, tekstualni podaci koji se spremaju sa servera (stranice) na vaš računar, kako bi prikupili anonimne podatke.

Šta prikupljaju kolačići?

Naši kolačići, uz vašu dozvolu, prikupljaju IP adresu računara, vrijeme i eventualno pretraživač koji koristite.

Klikom na gumb “Slažem se”   korisnik pristaje na korištenje kolačića kao i da se informacije o navedenima koriste u svrhu ciljanih reklamnih i drugih kampanja.

Kako ih koristimo?

Kolačiće koristimo kako bi pratili statistiku posjeta na stranici, koji članci su zanimljivi čitateljima, te kako bi unaprijedili rad i brzinu stranice. Osim toga, kolačići služe kako bi vi nesmetano i lako mogli koristiti strancicu. Na primjer, kolačići mogu pamtiti pretragu ili vaše postavke koje ste spremili na stranici, tako da to ne bi morali raditi svaki put.

Koji kolačići postoje?

Postoje prvorazredni kolačiči, koje smo več objasnili i terćerazredni kolačići, koje postavljaju partnerske stranice, oglašivačke kompanije poput Google Adsense i marketniških kompanija. Pomoću njih, Google Adsense na primjer, može vam slati ciljane, odnosno relevantne oglase, koji su vam zanimljivi.

Prvorazredni kolačići

Prvorazredni kolačići su kolačići koje je postavila naša stranica, u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Na primjer, iskočni prozor koji obajveštava korisnika, može postaviti trajni kolačić u trajanju od najmanje jednog dana.

Kolačići treće strane

Naš portal koristi nekoliko servisa koji postavljaju limitirane kolačiće, koji ne dolaze sa našeg portala, niti imamo kontrolu nad njima, te služe ako bi omogućili pojedine funkcije stranice ili pružili ciljane oglase.

KOJE KOLAČIĆE KORISTIMO?

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Nužni
Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

Za postavke
Kolačići za postavke omogućuju web-stranici da zapamti podatke koji mijenjaju način na koji se stranica ponaša ili izgleda, kao što je vaš željeni jezik ili regija u kojoj se nalazite.

Statistički
Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.

Marketinški
Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice.Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana.

Nerazvrstani
Nerazvrstani kolačići su kolačići koji se nalaze u procesu razvrstavanja u kombinaciji s davateljima usluga pojedinačnih kolačića.

 – Posjećenost

Google Analytics može postaviti kolačiće kako bi mjerili posjećenost naših stranica, te unaprijedili iskustvo korisnika. Ako želite onemogućiti ove kolačiće, posjetite slijedeći link:

 – Društvene mreže

Dijeljenjem članaka na društvenim mrežama, poput Facebooka, korisniku može postaviti kolačiće.
Facebook – Policy privatnosti i postavke

 – Oglašavanje

Osim prikazivanja oglasa portala, prikazujemo oglase iz Google Adsense mreže.

Ako želite onemogućiti da vam Google Adsense sprema kolaćić, možete to učiniti na sljedećem linku: http://www.google.com/ads/ preferences/html/opt-out.html

Kako upravljati kolačićima?

Kolačiće koje je postavila naša stranica možete brisati ili čak blokirati. Više o tome kako kontrolisati kolačiće, potražite na stranicama pomoći pretraživača kojeg koristite. Ipak, ne preporučujemo vam blokiranje kolačića, jer na taj način možete uskratiti određene funkcije stranice, te pristup određenom sadržaju.

Više informacija o tome šta su kolačići i kako se koriste, možete pročitati na stranicima:

http://www.allaboutcookies. org/
http://www.youronlinechoices. eu/
http://www.aboutads.info/choices/

PRAVILA ZAŠTITE LIČNIH/OSOBNIH PODATAKA

Voditelj zbrike ličnih podataka je portal receptibalkana.net

Ovaj portal ne prikuplja nikakve podatkem os vojim korisnicima izuzev podataka trećih strana tipa Adsense, goole analitics-a i drugih samim tim ne možemo ih ni prodati niti zloupotrijebiti na bilo koji način.

Osim toga, prikupljaju se anonimni podaci, putem kolačića, poput IP adrese, vremena računara te vrste pretraživača. Ovi poaci služe kako bi se unaprijedile funkcije portala, te kako bi se prikupili anonimni statistički podatci poput posjeta ili popularnog sadržaja.

Kolačići su dobronamjerni, te su podaci koje su prikupili, anonimiziraju.

Lični podaci i  kolačići, prikupljaju se samo iz izričiti pristanak korisnika, te se koriste samo za upotrebu portala. Na dalje, trećerazredni kolačići, poput Google Doubleclick kolačića, prikupljaju se iz pristanak korisnika i služe za pružanje perosnaliziranih oglasa.

Korisnik ima pravo tražiti izmjene i brisanje podataka koje je stranica prikupila. Sve primjedbe možete uputiti popunjavanjem forme na Kontakt stranici.

Kako bi lični/osobni podaci korisnika bili sigurnu, voditelj zbirke je poduzeo sve objektivne mjere, organizacione, tehničke i kadrovske kako bi se podaci zaštitili od gubitka, nedopuštene izmjene, krađe ili pristupa.

Osoblje koje je u kontaktu sa ličnim podacima korisnika, obavezno je postupati sa podacima uz maksimalan oprez, poštujući privatnost korisnika.

Registracijom i korištenjem portala receptibalkana.net, smatra se da je korisnik pročitao, razumio i prihvatio Pravila zaštite ličnih/osobnih podataka. Pravila su podložna promjenama, te molimo korisnike da povremeno provjere aktuelnu verziju. Ukoliko nakon izmjene pravila korisnik nastavi koristiti portal, smatrat će se da se slaže sa izmjenama Pravila zaštite ličnih/osobnih podataka.

GDPR

General Data Protection Regulation
Više informacija o tome što je GDPR pročitajte ovdje: GDPR

KONTROLA PODATAKA

Ova Polica privatnosti te Pravila zaštite ličnih podataka donešeni su 21.05.2018. i stupaju na snagu danom objavljivanja.

Kolačići koji su u upotrebi i trajanje kolačića

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Nužni (2)

Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

NazivDavatelj uslugaSvrhaIstičeVrsta
CookieConsentreceptibalkana.netStores the user’s cookie consent state for the current domain1 godinaHTTP Cookie
PHPSESSIDreceptibalkana.netPreserves user session state across page requests.SessionHTTP Cookie

 

 

Za postavke (1)

Kolačići za postavke omogućuju web-stranici da zapamti podatke koji mijenjaju način na koji se stranica ponaša ili izgleda, kao što je vaš željeni jezik ili regija u kojoj se nalazite.

NazivDavatelj uslugaSvrhaIstičeVrsta
langcdn.syndication.twimg.comRemembers the user’s selected language version of a websiteSessionHTTP Cookie

 

Statistički (1)

Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.

NazivDavatelj uslugaSvrhaIstičeVrsta
dquantserve.comCollects anonymous data on the user’s visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded with the purpose of generating reports for optimising the website content.3 mjeseciHTTP Cookie

 

Marketinški (37)

Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice.Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana.

NazivDavatelj uslugaSvrhaIstičeVrsta
aafy11.netRegisters a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.2 godineHTTP Cookie
abagkn.comNerazvrstano1 godinaHTTP Cookie
crubiconproject.comNerazvrstanoSessionHTTP Cookie
CMDDcasalemedia.comCollects anonymous data related to the user’s visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded, with the purpose of displaying targeted ads.SessionHTTP Cookie
CMIDcasalemedia.comCollects anonymous data related to the user’s visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded, with the purpose of displaying targeted ads.1 godinaHTTP Cookie
CMPROcasalemedia.comNerazvrstano3 mjeseciHTTP Cookie
CMPScasalemedia.comCollects anonymous data related to the user’s visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded, with the purpose of displaying targeted ads.3 mjeseciHTTP Cookie
CMSCcasalemedia.comCollects anonymous data related to the user’s visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded, with the purpose of displaying targeted ads.SessionHTTP Cookie
CMSTcasalemedia.comCollects anonymous data related to the user’s visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded, with the purpose of displaying targeted ads.SessionHTTP Cookie
dpixelquantserve.comNerazvrstanoSessionPixel Tracker
DSIDdoubleclick.netUsed by Google DoubleClick for re-targeting, optimisation, reporting and attribution of online adverts.SessionHTTP Cookie
everest_g_v2everesttech.netUsed for targeted ads and to document efficacy of each individual ad.694 danaHTTP Cookie
everest_session_v2everesttech.netUsed for targeted ads and to document efficacy of each individual ad.SessionHTTP Cookie
gglckeveresttech.netUsed for targeted ads and to document efficacy of each individual ad.29 danaHTTP Cookie
iopenx.netRegisters anonymised user data, such as IP address, geographical location, visited websites, and what ads the user has clicked, with the purpose of optimising ad display based on the user’s movement on websites that use the same ad network.1 godinaHTTP Cookie
i/jottwitter.comNerazvrstanoSessionPixel Tracker
i/jot/syndicationtwitter.comNerazvrstanoSessionPixel Tracker
id [x2]mookie1.com
mookie1.cn
Registers a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.1 godinaHTTP Cookie
IDEdoubleclick.netUsed by Google DoubleClick to register and report the website user’s actions after viewing or clicking one of the advertiser’s ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user.1 godinaHTTP Cookie
khaosrubiconproject.comRegisters anonymised user data, such as IP address, geographical location, visited websites, and what ads the user has clicked, with the purpose of optimising ad display based on the user’s movement on websites that use the same ad network.1 godinaHTTP Cookie
mcquantserve.comCollects data on the user’s visits to the website, such as what pages have been loaded. The registered data is used for targeted ads.13 mjeseciHTTP Cookie
mdata [x2]mookie1.com
mookie1.cn
Registers a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.1 godinaHTTP Cookie
na_idnexac.comNerazvrstano13 mjeseciHTTP Cookie
na_tcnexac.comRegisters user data such as purchase details, website navigation, IP address, geographical location, visited websites and what ads the user has clicked. This data is combined with psychographic, demographical and geographical data with the purpose of personalising content, ads and customer communication.13 mjeseciHTTP Cookie
pixel/#agkn.comNerazvrstanoSessionPixel Tracker
PREFyoutube.comRegisters a unique ID that is used by Google to keep statistics of how the visitor uses YouTube videos across different websites.8 mjeseciHTTP Cookie
safy11.netRegisters a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.2 godineHTTP Cookie
TDCPMadsrvr.orgRegisters a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.1 godinaHTTP Cookie
TDIDadsrvr.orgRegisters a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.1 godinaHTTP Cookie
test_cookiedoubleclick.netUsed to check if the user’s browser supports cookies.SessionHTTP Cookie
uagkn.comCollects data on user visits to the website, such as what pages have been accessed. The registered data is used to categorise the user’s interest and demographic profiles in terms of resales for targeted marketing.1 godinaHTTP Cookie
uidsimpli.fiRegisters a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.1 godinaHTTP Cookie
uuidinnovid.comNerazvrstano3 mjeseciHTTP Cookie
VISITOR_INFO1_LIVEyoutube.comTries to estimate the users’ bandwidth on pages with integrated YouTube videos.179 danaHTTP Cookie
YSCyoutube.comRegisters a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen.SessionHTTP Cookie

 

Nerazvrstani (6)

Nerazvrstani kolačići su kolačići koji se nalaze u procesu razvrstavanja u kombinaciji s davateljima usluga pojedinačnih kolačića.

Ako vam šta nije jasno obratite se na mail nele.dzibra@gmail.com