ZA VAŠE ZDRAVLJE ZELENI MLADI LUK

Mladi luk je popularna namirnica.Pripaada porodici Allium, kao i druge poznate vrste luka, crveni luk bijeli luk, poriluk itd.

Razlozi njegove popularnosti su obilježje nutrijenata bogastvo i prilagodljivosti.

Odavno se mladi luk smatra jako zdravim, pa je zbog toga dobro poznat u narodnoj medicini.Kažu za njega da dobro djeluje i izvana i iznutra.

Mladi luk pomaže kod prehlade i krvnog pritiska ili je također poznat zbog svojih protivnih svojstava te kao namirnica koja dobro djeluje protiv gljivice. Veoma ukusan dodatak jelima, a pomaže kod stresa i umora.

Dakle mladi luk nije samo kuhinjska namirnica nego i ljekovito bilje. Uređaj je dovoljno visok, da ga može staviti u spremnik koji će ga staviti u spremnik i staviti ga u vrećicu ili krpu te zagrijte.Toplu smjesu u još jednu krpu i stavite na upaljeno područje.

Ako imate problema s kuhanjem u nekoliko minuta, stavite blistav izmiksati, po potrebi dodajte vodu dok se nećete pretvarati u pastu.Tom pastom namažite mjesta koja su natečena.

Mladi luk je povrtna biljka, a znamo da je povrće jako zdravo inače

Dakle, što više povrća i voća, da ćete biti zdravi, ne vrijedi ništa drugo za mladi luk.Jedite ga kada ste u prilici, pa ćete smanjiti mogućnosti da se razbolite.

Izvor: receptibalkana.net

Siehe das Rezept  SVIMA PRIJA! Majčina dušica, ČUDOTVORNI lek za sve: Evo ZAŠTO treba da je pijete češće!

Add a Comment