Zdravlje: hrana koja čisti pluća pušača

 

Svi oni koji ne mogu da se odreknu cigareta, treba da barem konzumiraju one namirnice koje će povoljno uticati na prečišćavanje pluća od katrana i nikotina.

Nemojte očekivati ​​da će naslage katrana i nikotina same nestati iz organizma, ali dodavanje ovih sastojaka u ishranu može znatno pročistiti vašu pluću i umanjiti mogućnost dobivanja kancera.

Kukuruz je bogat beta-kriptoksantinom koji čini značajnim antioksidantom.

Brazilski oraščići u sebi sadrže veću koncentraciju selenijuma nego bilo koja druga namirnica, a kako i selenijum važi za jedan od najjačih prirodnih antioksidanata, a ne bi bio odmet da se ovi oraščići pojave na vašem stolu.

 

Nije potrebno napominjati koliko je dragocenosti za organizam, između ostaloga, poznatog i po tome što je šire razvijanje novih ćelija kancera.

Đumbir. Postoji bezbroj načina koje ćete koristiti, a on će biti vaš najjači saveznik u borbi protiv svih malignih bolesti ili jednostavno u organizaciji jačanja.

Pomorandže, takođe, sadrže kriptoksantin i dobre su kao preventivno sredstvo protiv dobijanja raka pluća.

Kopriva je bogata gvožđem koja igra bitnu ulogu u dezinfekciji pluća.

Čaj od bure, koji se najbolje koristi za ispiranje usnih duplja i grla, još je jedan od prirodnih lekova koji će pročistiti vašu pluću od katrana i nikotina.

 

Izvor: lepaisrecna.rs

PROČITAJTE  NAJUKUSNIJI I NAJZDRAVIJI SENDVIČI: PET NAMIRNICA KOJE SU SAVRŠENA ZAMENA ZA HLEB!

About the author