Vraća vam se kao bumerang: Ovih 7 kobnih grešaka roditelja utiču na psihu deteta!

 

Jedan psiholog je rekao: „U svakoj prilici – uzmite dete za ruku! Proći će malo vremena, pa će ono skroz prestati da vam daje svoj dlan! „

Sve što radi u životu našeg dece, vraća se trostruko. Ako otkriju rast u poverenju – učiće da ima poverenja u drugim, ako dobijete ljubav i podršku, oni će sami postati pažljivi i brižni.

Ali, postoje strašne greške koje odrasli čine pod utjecajem ljutnje ili ravnodušnosti, a da ne razmišljamo o tome da bismo mogli pretvoriti u duši malog deteta.

Ne razumemo

Kad sam imala 13 godina, zaljubila sam se. Eugene je bio odličan đak te je bio idealan u mojim očima. Međutim, nije obrađeno nijednom pažnjom na mene, a ja sam plakala. Majka je pokušala da me uteši, govoreći potpunu besmislicu: „Pa što je tebi! Da bude tako neozbiljno. Sve će proći za godinu dana!“ A ja nikako nisam želela da moje stanje zaljubljenost prođe.

Puno godina kasnije sam pogledao upravo scenu u filmu „Ne mogu ni sanjati“:

„Mama, volim Katu!“
„Oh, ne budi nasmijan. Zamislite milion takvih„ Kata “! ..
„ Zašto vi, roditelji, sve znate unapred za nas? “

Ne podržavamo

Mali Caruso je trčao kući iz škole u suzama: “Majko! Učitelj pevanja je rekao da je moj glas kao vetar koji urla u dimnjaku “.

“Pa, šta ti govoriš, sine moj! Ne slušaj nikoga. Pevaš kao najlepši slavuj na svetu. Ja to sigurno znam!”

Uvek recite svojoj deci: “Možeš ti to! Ti ćeš uspeti to savladati! “- To vrlo inspiriše.

Upoređujemo ih sa drugom decom

“Pogledaj kakva je Anja – uredna i čista. A ti si kao svinja.” Zvuči poznato?

Siehe das Rezept  Budite iskreni: Ovih 6 stvari ne smete prećutati svom lekaru!

Jednu stvar ne mogu razumeti: Šta žele postići majke govoreći takve reči? Osim mržnje prema Anji, teško je izazvati druge emocije…

Pročitati:

POTVRĐENO OD SVIH STRUČNJAKA: Ovo je broj 1 namirnica u svijetu za borbu protiv svih srčanih problema!

Rugamo se

„Ja i mala sestra smo ušli u dućan. Sestra je imala 3 godine, a lice joj je bilo u mrljama: Imala je varičele. Prodavačice, kojima je bilo dosadno i koje nisu našle pametnijeg posla, okrenule su se prema nama i počele se da urlaju “Oh, koja je to lepotica došla k nama! Pogledajte je!”, u glavi mi je bila samo jedna misao: Gde da nađem pištolj u blizini da ih upucam ..?

Vređamo delima i rečima

U 8. razredu, smatrala sam se dovoljno zrelom i samostalnom devojčicom. Jednom smo dugo sedili s tatom rešavajući geometriju, koju je moj mozak kompletno odbijao da razume. A onda me tata iz očaja i ljutnje klepnuo… po guzi! To nije bilo toliko bolno koliko uvredljivo! Dugo nisam htela s njim da pričam nakon toga. A on nije mogao da shvati što me zaista toliko povredilo…

Vičemo i gubimo kontrolu nad sobom

Sećam se kako je u porodilištu moja cimerka u sobi, iscrpljena cviljenjem svog novorođenog deteta, zgrabila ga i počela da ga trese i vrišti: “Šta ti je, dovraga, šta još želiš?” Nikada neću zaboraviti ogromne, plave, prestrašene oči deteta, koje nije razumelo šta se događa. Čini mi se da se i ona sama nakon toga sramila…

Ignorišemo

I verujte mi, to je najgore. Japanski naučnik je pokazao celom svetu eksperiment s biljkama. Tri ista semena su bila posađena u tri tegle. Svako jutro, u prolazu pored prve tegle naučnik je pozdravljao sadnicu i govorio joj lepe reči. Dok je prolazio kraj druge, vikao je i govorio biljci uvredljive i ružne reči.

Siehe das Rezept  Cimet može baš sve: Posvetljuje kosu, tera insekte, leči depresiju, ali samo ako se ovako koristi!

Treću biljku je jednostavno zanemariti, prolazio pokraj nje, a da nije pogleda. Nije teško pogoditi šta se dogodilo sa biljkama nakon meseca dana. Prva je narasla sočna i zelena po celoj širini daske, a druga se potpuno sasušila dok je iz trećeg ostao samo trulež! Deca je takođe poput zelene klice: Roditelji nakon puno godina, žanju ono što su neprigovarali!

Sada sklonite pogled s monitora i zamislite svoje dete. Bucmast je sa stisnutim šakicama, smetao je nabare i nosio se celom širinom svog krezubišta u vašoj srcu kao odgovor na to da imate nešto veliko i nežno. Ova beba voli vas bezuslovno: u svako raspolaganje, sa bilo kakvim poklonima, samo zato što ste vi svoju mamu ili tata i za taj ćete osmeh dati sve na svijetu!

Postavite togu, što je moguće, a ja volim svoju decu!

 

Izvor: stil.kurir.rs

You may also like...