U ovoj biljci se krije moćni lek za reumu: Otklanja bolove u rekordnom roku!


Reuma je bolest koja, nažalost, loše utiče na kvalitet življenja i otežava obavljanje svakodnevnih funkcija, ali postoji biljka koji može da ublaži ove bolove

Simptomi reume se menifestuju najčešće bolom u tetivama, mišićima i zglobovima. Prvi simptomi reume mogu da se javi neretko upalom, kao i crvenilom i otokom na koži.

Kada su bolesti kostiju i zglobova u pitanju može da se javi na promenu vremena, pokret i dodir. Priroda ima rešenje za ovaj problem i on se krije u biljci koja nosi naziv crnjuša.

Crnjuša (Erika Karnea) pripada porodici vresova. Botanički je srodna ruzmarinu i borovnici, a procveta još sa prvim nagoveštajem proleća, a kad su zime blage već u decembru.

Lekovita svojstva:

Ova mala biljka je žilav borac i moćan je saveznik zdravlja. Osim toga od nje nastaje najkvalitetniji med, sasvnim tamne boje, gotovo crne.

SAMO SA OVOM NAMIRNICOM: PREPOLOVITE SVOJU TEŽINU U REKORDNOM VREMENU!

Po sadržini minerala bogatiji je od svih ostalih vrsta. Boja meda koji pčele prave od njenog nektara, možda može da se dovede u vezu i sa imenom same biljke.

Ova biljka jednako se upotrebljava sveža ili osušena. U narodnoj medicini ona je vrlo cenjena, pa joj se pripisuju mnoga lekovita svojstva. Osim što je dobra za reumu leči i bolesti bubrega i bešiku, bubrežni kamenac i pesak, pročišćava krv i na taj način pomaže kod ekcema i kožnih osipa.

Čaj je dobar i za ispiranje upaljenih očiju i smanjivanje bolova u njima. Obloge se koriste kod kožnih bolesti, išijasa, gihta i reume, a dobar je i za nesanicu.

Da biste ublažili posledice reume, preporučuje se i konzumiranje čaja, ali i nanošenje obloga istovremeno.

Priprema čaja:

1 čajnu kašiku prelijte šoljicom vode i dodajte med po želji.

PROČITAJTE  5 sjajnih razloga da počnete da jedete cimet svaki dan

Čaj od crnjuše ovako pripremljen najbolje je piti uveče pre spavanja.

Otapa kamenje u bubregu i žuči: Lekoviti, a malo poznati grm!

Ova biljka koristi se i za čišćenje krvi, protiv reume, artritisa i gihta, kao i infekcija bubrega, bešike i mokraćnih kanala

Vres je zimzeleni polugrm odavno poznat po svojim lekovitim svojstvima. Koristi se za čišćenje krvi, protiv reume, artritisa i gihta, kao i infekcija bubrega, bešike i mokraćnih kanala, a narodna medicina tvrdi da otapa sve kamence. Ko posegne za njim, ne mora da ide na operaciju, smatraju neki.

Puna vam je bešika, a odlažete odlazak u kupatilo: Evo kako to utiče na vaše telo!

Vres sadrži mnoge lekovite sastojke među kojima se ističu arbutin, tanin, saponin, a najznačajnija je njegova moć otapanja kamena. Zbog toga vres i danas važi za izvrsno sredstvo protiv svih vrsta kamena. Potrebno je da budete istrajni u svakodnevnom uzimanju čaja tokom nekoliko meseci, jer se neko kamenje sporo otapa i zato je potrebno malo više vremena. Delovanje vresa protiv kamena u žuči, bubregu i bešiki je mnogo jače ako se uzima čaj od cvetova ubranih u jesen.

Vresak pomaže i protiv upale bubrega, bešike i mokraćnih kanala, prostate, jajovoda i jajnika, a pospešuje cirkulaciju krvi, smanjuje nivo šećera i masnoće u krvi i pomaže protiv ateroskleroze, loše cirkulacije u nogama i oscilirajućeg krvnog pritiska.

Ovim namirnicama očistite organizam od bakterija.

Najčešće se konzumira u obliku čaja, a primenjuje se za unutrašnje i spoljašnje lečenje. Kupkom od vresa leče se kožni osipi, razni ekcemi, lišajevi i gljivice, a oblozi od ove biljke primenjuju se kod upala oka, glaukoma i konjuktivitisa.

stil.kurir.r

About the author