TRIK SA JASTUKOM KOJI ELIMINIŠE NAPETOST U LEĐIMA I VRATU: URADITE OVO I ZA BOLOVE VIŠE NEĆETE ZNATI

 

Svaka druga osoba koja pati od bolova u leđima, na ovaj način ćete uspjeti da napotom značajno smanjite…

Savremini način života, dosta sedenja, gledanje u telefon ili računar kao posledicu ima bolove u leđima i vratu. Gotovo svaka druga osoba pati od nekog oblika nelagode u leđnom delu.

Ako i vi spadate u ovu grupu, obardovajte vašu informaciju da postoji rješenje za ovaj problem, a nisu masaže koje mogu zadati veliki finansijski udarac.

Fizijatri tvrde da određene vežbe mogu pomoći u smanjenju bolova, ali i da se pozabavi u kojoj spavamo izuzetno bitnu. Kako bismo mogli spasiti ono što je potrebno je jedan manji jastuk. Njega je neohodno staviti između kolena, ako spavate na boku. Ako spavate na leđima, jastuk postavite ispod kolena.

Na ovaj način telo će biti u savršenom položaju, a pritisak na leđa će se smanjiti. Nakon nekoliko dana praktikovanja ovog trika ćete se znatno odmoriti.

Ortopedi i neurolozi objašnjavaju zašto je ovaj položaj tijela najudobniji i fiziološki najbolji:

1. Veća udobnost i manji pritisak

Jastuk drži kolenu u savršenom položaju, smanjujući pritisak na jednu stranu tijela. Ako spavate na boku, na ovaj način će kukovi biti poravnani i biće u savršenom anatomskom položaju.

Dok spavate na boku, ako nemate jastuk, “gornja” noga se često pomera napred dok tražite položaj u kojem se više odmara. Taj pritisak uvijanja može iritirati nerv u leđima.

2. Odlična metoda za ljude koji imaju išijase

Ovaj položaj izvrstan je za ljude koji imaju problema s bolovima u donjem delu leđa ili bolove u nogama, posebno za one koji imaju išijase.

3. Pomaže kod apneje

Spavanje na boku s jastukom između drugih također je korisno za one koji imaju abnormalnosti disanja, kao što je apneja. U tom su položaju vaši disajni putevi stabilniji i manje je vjerojatno da će ograničiti zrak.

Držanjem poravnate karlice, smanjuju se bolovi u vratu i leđima što smanjuje mogućnost apneje u snu.

4. Poboljšava cirkulaciju

Ovaj položaj nije samo da ublažava bolove, već ima i druge zdravstvene pogodnosti. Na ovaj način ćete poboljšati protok krvi i pospešiti cirkulaciju.

Izvor: Stil.kurir.rs

PROČITAJTE  Lečenje ekcema po ruskom receptu: Napravite sami obloge i kupke koje će smanjiti upalu i iritirajući svrab! (RECEPT)

About the author