Spriječite pojavu upala usvajanjem ovih pet jednostavnih navika!

Hrana bogata antioksidansima i vitaminom D kao i visoki intenzitet treninga riješit će vas bilo kakve upale.

Upale spadaju među najčešće uzroke kroničnih bolesti i prekomjerne težine, a sanirati se mogu s ovih pet iznenađujućih navika, tvrdi oprah.com.

1. ODLAZAK NA MASAŽU SVAKA DVA TJEDNA
“Masaže umanjuju gornji hormon stresa, iako srazmjerno luksuzan, svakako ne bi trebao biti”, navodi Lori Shemek, nutricionistica i stručnjakinja za mršavljenje.

Shemek preporučuje masažu svaka dva tjedna, ako niste ljubitelj masaže cijelog tijela, a jednostavna petnaestominutna masaža tjelesnih snizit će nivo kortizole i krvna tlak.

2. SVJEŽE ZAČINE ZAMIJENITE ONIM SUŠENIMA
Začini su bogati antioksidansima polifenolima i zbog toga su izvrsno antiupalno sredstvo.

Preporučujem upotrebu višeg obroka za svaki obrok, tvrdi Shemek da preporučuje piletinu s origanom i bijelim lukom.

Ne, iako su origano, timjan i bosiljak začini bogati antioksidansima, oni  sušeni, pokazali su da sadrže veće količine od onih svježih.

3. NE PIJTE ANTIBIOTIKE
Zbog toga što antibiotici uništavaju i dobre bakterije jednako kao što uništavaju jedno loše, mogu rezultirati bakterijskim ne uravnoteženim tekom stvaranja upala, kazala je Shemek.

Istraživanje mBio pokazalo je kako samo jednokratna konzumacija antibiotika može promijeniti mikrobe u utrobi do čak godinu dana. Stoga liječnici preporučuju pravodobnu konzumaciju antibiotika samo onda kada zaista trebate, a tu spada liječenje bronhitisa, prehlade ili grlobolja, navodi Centar za prevenciju i kontrolu bolesti.

4. KONZUMIRAJTE JAJA
Neka vaša sredstva protiv upala čine vitamin D, tvrdi Kellyann Petrucci, autorica knjige The 10-Day Belly Slimdown. Ona tvrdi i kako vitamin D stvara hormon zbog nedostatka tijela koji ne može zaustaviti porast.

Vitamin D možete dobiti iz različitih dodataka prehrani no i iz iste prehrane ako uključuje losos, tunu i žumanjke jajeta.

5. TRENING VISOKOG INTENZITETA
Iako je bio kakav trening izrazio dobro za tijelo, onaj s visokim intenzitetom, pokazao je istraživanja, smanjio upalu u hipokampusu, neuronsku strukturu mozga u kojoj nastaju emocije, tvrdi Petrucci.

Uostalom, ova vrsta treninga smanjuje i upale kod pacijenata sa dijabetesom tip 2, kao i kod pacijenata sa prekomjernim tjelesnim težinom ili onih koji imaju pretilih.

Najbolje učinke, tvrdi Petrucci, dobit ćete ako se uzmu desetominutni treningi koji se održavaju tri puta tjedno.

Začini u mesu snižavaju rizik od raka

 

PROČITAJTE  Čuvena Bowen tehnika za oslobađanje od bolova: evo kako telo sebe samo leči

Vježbe za mršavljenje koje možete raditi kod kuće

 

 

http://ordinacija.vecernji.hr

You may also like...