“Smršavila sam 27 kg u 7 mjeseci”

Prenosimo vaše iskustvo s našim FITovkama koje su njegova korisnost i uz pomoć ostalih FITovaca uspjele napraviti super rezultate. Odvežite se i vi i budite na primjer drugima!

„Moraš izbaciti večeru! Jedi najkasnije do 18h! “,„ Ne smiješ jesti krumpir, on deblja! “,„ Moraš jako malo, ako želiš smršaviti “,„ Ako jedeš 5x dnevno neće nikada smršaviti, dovoljno je jednom, tek toliko da ne bude baš jako gladna! “.

Sigurno ste se svi susretali sa ovakvim „savjetima“ … e pa, ukratko – zaboravite !!

Pet obroka dnevno, kruh, krumpir, večera … sve ono što ste rekli da ne smijete jesti moje dio priče. A kako je sve krenulo?

Prošli su Božićni i Novogodišnji praznici … hrana je, naravno, bila kao u priči, svi smo dobili dodatne kilu..dvije..pet 🙂 Kad sam vidjela da omiljene traperice teže zakopčavam, rekla sam sama sebi – DOSTA !!

Spojila se na net … otvorila Google i krenula u potragu .. Čitala sam, čitala … ova dijeta, ona dijeta..sve sam ih probala..sve su mi poznate, nijedna nije dala dugoročne rezultate.

Onda sam naletila na ovom forumu. :))

Tada sam krenuo čitati sve članke koje sam pronašao … mislim da mi je u glavi bilo više informacija nego što ih je Ajnštajn imao u najboljim godinama. Kad sam već nastao pravi rusvaj u glavi, odlučio sam otvoriti svoju temu i tražiti pomoć, podršku, savjet.

Prva koja je uskočila i pomogla, naravno bila je Gymka :))) naš dobri duh foruma hehe.

Ne znam jel mi više pomogla ili me još više zbunila kad mi je na moj komentar kako mi je teško izbaciti kruh i krumpir jer to jako volim jesti, odgovorila: „A zašto bi to izbacila?“

Sunce mi je zasjalo iste sekunde :)) Čim je to rekla, odlučila sam ju poslušati 😀

Krenula sam polako, za početak izbacivanje sve loše hrane – šećer, bijelo brašno – bijeli kruh, pohano, fast food, grickalice…

Inače, živim iznad pekare..i svako jutro me budi miris svježe pečenog bureka :)) ni sama ne znam koliko puta sam htjela sve poslati k vragu i otrčati dolje po burek..ali ne, ja tu moram jesti neke zobene pahuljice. Toliko sam kukala što ih moram jesti, da su mi kasnije postale omiljene 😀 sada ih, doslovno, obožavam 🙂

A što je sa mojim kruhom, krumpirom, rižom? Bijeli kruh – zamijenite raženim / integralnim.. Bijelu rižu – integralnom rižom Krumpir – kuhani. Piletina, malo integralne riže, povrće, salata = savršen ručak 🙂 E,tako…sad kad sam se riješila najgoreg „zla“ rekli su: „A jel ti vježbaš što?“

Ma zar još i to moram?

A ništa, ajmo sad dalje čitati o vježbanju…ova vježba, ona vježba… sve ja to probam, a u najboljem slučaju završim kao kornjača – na leđima! Zaključila sam da nakon 22god. ne vježbanja ne mogu očekivati da ću u tjedan dana raditi ne znam kakve vježbe, pa sam stala na loptu i krenula polako… S obzirom da je dolazilo proljeće krenula sam voziti bicikl…svaki dan sve duže i duže… gradski prijevoz sam ignorirala (i uštedila na mjesečnoj karti) i svagdje išla ili pješke ili biciklom. Nakon nekih dva tjedna vaga kaže – 1kg!! Miiiiinus jedan kg!! Šest puta sam se penjala na vagu, da vidim jel radi kako treba…jer ja sam smršavila 1kg!! :)))

Kako sam počela sve više mršaviti, kupila sam si orbitrek…i krenula s njim. Prvih par dana sam jedva uspjela 5min u komadu…kasnije je to došlo do 45-50min 🙂 samo nemojte odustajati čim vidite da ne možete dugo. A onda je i zikica uskočila sa dodatnim vježbama… iskorak, čučanj, pa sklekovi, pa trbušnjaci…leđnjaci..(p.s. ako nekome trebaju primjeri vježbi nek mi se javi u inbox, još uvijek koristim taj „priručnik“)

Sve u svemu, tjedan dana poslije sam imala upalu mišića.

Lijepo je to meni krenulo… a onda sam vidjela da su krenule prijave za natjecanje Fit u 60 dana! Hm, da se prijavim ili ne..ipak je to 60 dana…malo mi je to previše, glupo mi je pobjeći nakon 25dana… ma idem!!! Odlučila sam da je ovo moja zadnja velika dijeta! Tako da je bilo – sada ili nikada!

Dobila sam trenera – zmaja 🙂 ali ipak nije bio zmaj hehe.. jedino što me tjerao jesti posni sir, koji nikako nisam mogla smisliti… a sada ga obožavam (hint: zobene pahuljice) :)))

Uz njegovu pomoć i savjete kg su se jednostavno topili :))

Evo primjer jednog menija:
9:00 šnita raženog kruha (50g) + tuna u salamuri + salata
12:00 200g posnog, 100g jagoda, 30g zobenih
15:00 130g piletine + 200g kuhanog krumpira (vagala dok je bio sirov)
18:00 šnita raženog kruha (50g) + par šnita pil.prsa u ovitku
20:00 2 fileta oslića + špinat + zelena salata
22:00 250g posnog + 2,3 nasjeckana badema, malo lanenih sjemenki i 2-3 jagode

Pa ti sad nakon ovog svega budi gladan hehe.

Joj, gdje sam stala.. nije baš da volim puno tipkati, više volim pričati *trep trep*

Ahm, da … natjecanje. Bila sam ODUŠEVLJENA svojim promjenama iz tjedna u tjedan … sada smo već svi primjetili da sam dosta smršavila i počeo padati komplimente … što definitivno daje snagu za dalje.

Još uvijek nisam gotova … ali sam prešla veliki put i jako sam ponosna na sebe !!

Šta sam htjela postići ovim blogom?

Htjela ću pokazati da za uspjeh nisu potrebna nikakva čarobna djeteta, čarobni napitci, gladovanje, čajevi … sve što vam treba je VOLJA, sređena prehrana i vježbanje!

E, da …

1.3.2012. – 110 kg
1.10. 2012. – 83kg

https://www.fitness.com.hr/

About the author