Izvadili su joj jajnike i matericu, prošla je hemoterapije, izlečila telo. Selena Stojković iz Kragujevca danas izgleda kao da je čitav život provela na svežem vazduhu.

Rumena je, jedra, lepa i nasmejana. Teško da bi iko pomislio da se ova mlada Kragujevčanka samo pre godinu dana borila s rakom jajnika i uspela da ga pobedi. Ovu hrabru devojku upoznali smo pre nekoliko meseci kad smo Ženskom centru „Diva“ u Kragujevcu, koji pruža podršku ženama obolelim i lečenim od karcinoma, odneli perike napravljene u našoj velikoj humanitarnoj akciji „Darujemo kosu, darujemo snagu“.

– Otišla sam kod ginekologa zbog jakih bolova u maloj karlici. Ispostavilo se da na oba jajnika imam velike tumore. Niko nije mislio da bi to moglo da bude maligno, jer sam tada imala samo 25 godina – priča Selena koja ima 27 godina. Nažalost, uskoro je usledilo najstrašnije saznanje.

– Stigao je patohistološki nalaz, odlučeno je da mi budu odstranjeni jajnici i materica. Želela sam da ceo taj proces prođem sa što manje posledica i, ako je ikako moguće, ostavim prostor da se jednog dana ostvarim kao majka – kaže. Selena je odlučila da zamrzne jajne ćelije i jajnike.

– Pokušala sam da izbegnem drugu operaciju, ali sam shvatila da je neizbežna – priča i priseća se da ju je saznanje da nikada neće postati majka porazilo. Usledila je druga operacija, a nakon nje i hemoterapija.

– Ušla sam u prevremeni klimaks, tako da sam imala problem i s valunzima i nesanicom – seća se.

Kad god je mogla, pokušavala je da vodi normalan život. Nije dozvoljavala da je bolest pobedi. Proces lečenja trajao je oko godinu dana, a onda je usledilo bolno suočavanje s posledicama ove teške bolesti.

– Moj problem se nije završio sa završetkom hemoterapije, već se produbio. I dalje nisam uspevala da se pomirim s tim da neću moći da rodim dete. Tada sam krenula na razgovore s psihijatrom, koji su uspeli da mi pomognu da prihvatim ono što ne mogu da promenim. Naučila sam da je uvek moguće naći razlog za radost – kaže na kraju Selena.

Selena je otišla kod ginekologa zbog bolova u karlici: Sa samo 25 godina dobila je STRAŠNU DIJAGNOZU