ŠEĆERNA BOLEST: RASOL OD KISELOG KUPUSA SNIŽAVA POVIŠENI ŠEĆER

Raso od kiselog kupusa je dobar lijek za dijabetičare, jer snižava nivo šećera u krvi i poboljšava varenje. Korisno je da svakodnevno pijete po pola čaše čistog rasola.

Takođe je veoma ljekovit i koktel koji čini jedna trećina čaše rasola, trećina čaše soka od paradajza i trećina čaše soka od šargarepe – savjetuje ruska narpodna medicina.

Travari preporučuju za smanjenje šećera u krvi svakodnevmno uzimanje određenih količina đumbira. Rezultati su oduševili ljekare!

Dijabetes tipa 2 je oboljenje koje nastaje kad pankreas ne proizvodi dovoljno insulina. Glavni simptomi koji ukazuju na dijabetes tipa 2 su često mokrenje, konstantna žeđ, umor i iznenadni gubitak težine, ali najnovija istraživanja pokazuju da đumbir može da reguliše višak šećera u krvi.

Istraživanje je vršeno nad 88 pacijenata koja boluju od dijabetesa koji su uzimali 3 grama đumbira svakog dana tokom 8 nedjelja. Rezultati su pokazali da se pacijentima smanjio šećer u krvi za više od 10 procenata.

Osim što smanjuje nivo šećera, đumbir sprječava da se stanje kod dijabetičara pogorša i da se simptomi vrate. Đumbir možete uzimati svjež, u prahu ili preko tableta, a nauka dokazuje da je pogodan i za pacijente koji pate od bolova u zglobovima.

(aura.ba)

About the author