RUSKI LEK ZA PROBLEME SA ŠTITNOM ŽLEZDOM: jednostavno se priprema, a vrlo je efikasan! (RECEPT)

 

Jednostavna stvarna receptura.

Ruska narodna medicina nudi vrlo jednostavno, ali i pravi recept za osobe koje pate od hipotireoze (hronične autoimune upale štitne žlezde).

Možete ga sami napraviti, a potrebno vam je samo dva sastojka:

– 15 mladih borovih šišarki (3-5 cm)

– 50 ml votke (može i domaća rakija)

Priprema:

Samljeti šišarke u prah, što više možete, postavite ih u teglu, prelijte votku preko dobijenog praha, pokriti posudu i pustite smesu da odstoji 10 dana. Nakon toga, postupite prema smesu.

Primena:

Konzumirajte 5 kapi ove tinkture tri puta dnevno, tri tjedna.

Napomena:

Šišarke treba koristiti dok su mlade, veličine 3-5 cm, jer tada sazrevaju, pa zatim opadaju i gube svoja lekovita svojstva. Mlade šišarke sadrže gorke i aromatske materije, bogate su vitaminom C, sadrže lekovitu mirisnu smolu, niz antioksidansa i niz eteričnih ulja.

MOŽDA VAS ZANIMA
Loš zadah ne znači samo da neredovno perete zube…

Ako često osećate nadutost ili patite od zadaha, možda stvar nije samo u tome da previše jedete ili neredovno perete zube. Moguće je da imate ozbiljnije probleme sa crevima.
Problemi sa zdravljem creva mogu da nas čine umornijim, ali mogu i da dovedu do velikih zdravstvenih problema, uključujući i dijabetes.

Doktorka Mišel Vulhaus iz Viktorije u Australiji navodi simptome lošeg funkcionisanja creva na koje bi trebalo obratiti pažnju. Prvi znak koji ukazuje na probleme je neredovna stolica. Svakog dana trebalo bi da imamo jednu do tri stolice.

Osećaj nadutosti je uobičajen za osobe koji su preosetljive na određene namirnice. Kako doktori kažu, nadutost nastaje zbog prevelike proizvodnje gasa u crevima, a uzrok mogu da budu stres i netolerancija na neku hranu.

PROČITAJTE  NIKADA VIŠE NEĆETE BACATI LJUSKE OD CRNOG LUKA

Stručnjaci preporučuju da pratimo kako naš želudac reaguje na različite namirnice poput začina, koje treba izbaciti iz upotrebe u slučaju da primetimo da prave probleme.

„Takođe, ako često osećate bol u stomaku, to može da bude jasan signal da vam je potreban pregled“, kaže doktorka Vulhaus.

Ako se pobrinite za refluksu i gorušice, dobro vam je poznato specifičan osećaj peckanja. Postoji više dobnih stupnjeva za takve stvari, a jedan od njih može biti nepravilan rad creva.

Kao i gorušica, i ja mogu da pokazujem razne vrste problema, uključujući infekcije zuba i usta, a među njima je i loš rad creva. Zato bi trebalo da posetite stomatologiju, ali i gastroenterologu.

I na kraju, ako se vaš apetit nedavno promijeni i niste sigurni zašto, možda bi bilo dobro da ostavite pregled.

Doktorka Vulhaus misli da bi mogla da kaže da će vjerovatni sistem ne raditi pravilno hranu koja jedete.

Osim toga što je preporučilo upotrebu probiotika, kako bi se povećala prisutnost zdravih bakterija u krevama, stručnjaci su se uputili i u vođenje dnevnika ispisali kako biste dobili lekara, tokom pregleda i određivanja terapija imali korisničke podatke.

 

Izvor: lepaisrecna.rs

You may also like...