Rešila Je Zdravstveni Problem Koji MUČI 80 Posto Ljudi! (RECEPT)

Luk ima snažno antibakterijsko dejstvo, svi znaju za to. Sok od svježeg luka sa medom liječi bronhitis i upalu pluća, ublažava napade kašlja. On pomaže kod bolova u uhu i može čak i sniziti tjelesnu temperaturu kada se nanese na noge.

Pečeni luk – Dnevni.rs
Ali malo ljudi zna da su korisni samo svježi, već i pečeni luk. Tokom toplotnih obrada ne gubi korisnička svojstva, već naprotiv!

LUK PEČEN U RERNI
Pečeni luk će vam pomoći da se nosite sa dugotrajnim ranama! Luk treba da direktno izaberete u korišćenju i nanosite na bolnim mjestima dok vam ne bude bolje, prenosi portal „Dnevni.rs“.

Pečeni luk treba koristiti za liječenje akni. Topao oblog od luke treba držati na problematičnom mjestu 20 minuta dnevno. Vrlo brzo će nestati!

Jednostavan trik pretvara bijeli hljeb u super zdravu hranu

Čak i hemoroidi mogu da se izliječe zahvaljujući luku pečenom u rerni! Obloge od luke imaju dezinfekciona svojstva i pomažu kožnim tkivima da se brzo obnove.

Pečeni luk treba čestiti da je svi koji imaju problema sa zgrušavanjem krvi. Poslije srčanog ili možda udara, preporučuje se svakodnevno jesti takav luk!

Veoma je važno da na ovaj način uvedete luk pripremljen za ljude koji pate od dijabetes melitusa ili imaju predispoziciju za porast šećera u krvi. Možete jesti luk i pored glavnih jela, ili ga jesti na prazan stomak svako jutro.

Efekat se primjenjuje u roku od sedam dana, a sve zahvaljujući divnom sastavu ovog povrća: sumpor i gvožđe u pečenom luku pomažu u normalizaciji nivoa glukoze u krvi i pospješuju pravilno funkcionisanje pankreasa i jetre.

Kada se otvori luk, stanje pacijenata sa hipertenzijom i aterosklerozom se poboljšava. Luk pomaže krvnim sudovima da se očiste, oslobode aterosklerotskih plakova i spriječe nagle skokove krvnog pritiska.

Narodni lek kome nema ravnog: Oporavlja jetru, leči čir, reguliše šećer i pritisak, sprečava nastanak karcinoma! (PRIJEM)

Nije ni čudo što mi se sviđa pečenog luka uvijek toliko dopao u raznim jelima! Poslije pečenja u rerni, esencijalna ulja samo nestaju iz luka, što svježem luku daje specifičan ukus i miris. Ali njegova korist ostaje…

PROČITAJTE  Na šta upućuje učestala stolica: Alarm koji šalje sistem za varenje ne treba ignorisati!

Odaberite luk srednje veličine za pravljenje ljekovitog pečenog luka – on sadrži najveću količinu zdravih vrijednosti!

izvor: http: //toprecepteka.info/

You may also like...