RECEPT JEDNE BEOGRAĐANKE: PRAVILA SAM I PILA KEFIR PUNIH 30 DANA, REZULTATI SU NEVEROVATNI! (FOTO)

Čim pre shvatite da je hrana koju unosimo u organizam, zdravlje, pre ćete voditi računa o tome šta i kako jedete.
Sa svih strana možemo pročitati kako je  kefir zdrav , kako zahvaljujući njemu  Tibetanci žive preko 100 godina,  ali isto tako da  onaj iz prodavnice  nije ni blizu onom domaćem kefiru.
Čula sam za  kefirna zrnca  ili  kefirne gljivice , raspitala se o njima i dobila ih relativno brzo od koleginice koja je već mesecima pila kefir.
Odlučila sam da večeru zamenim šoljom ovog napitka, a  pravila sam ga ovako :
Svako veče sam  cedila kefir  kroz plastičnu cediljku u kojoj je  ostajala kefirna zrnca
kefir 1
Zatim sam ta  zrnca ispirala  ispod mlaza hladne tekuće vode dok ih dobro nisam oprala od mleka i naslaga usirenog mleka.
kefir 2
Kada se kefirna zrnca dobro isperu,  stavljaju se u staklenu teglu,  pa se potom prelivaju slatkim kravljim ili mlekom od koze koje je prethodno ugrejano na sobnoj temperaturi.
kefir 3
Tako se potopljena zrnca pokriju  pamučnom krpom  i ostave na neko tamno mesto u kući naredna 24 sata. Nakon 24 sata, kefir de procedi i popije.
kefir napitak
Veoma je važno da se kefir ne stavlja na sunce iu frižider, te da  ne dolazi u dodir sa metalom . Mešajte ga plastičnom, drvenom ili  keramičkom kašičicom .
Mesec dana je trajala moja kura  ispijanja kefirira svakodnevno.  Doručak i ručak su mi bili uobičajeni, dok sam za večeru pila jednu šolju od  250ml svežeg ceđenog kefira .
Nakon nedelju dana sam osetila  poboljšanje, tj. ubrzanje metabolizma,  dodatnu energiju i neku vrstu svežine nakon svakog gutljaja ovog napitka.
Druge nedelje sam primetila da su mi  pantalone nešto malo “komotnije”  u struku, a treće nedelje sam uvidela da mi je stomak znatno tanji. Vaga je pokazala  3 kilograma manje!
S obzirom na to da ništa nisam menjala u ishrani, sem dodatka kefira, ove “ dobrobiti ” sam pripisala isključivo njemu.
kucni-ljekar.com

You may also like...

Leave a Reply