To je dio našeg tijela koje zaista moramo temeljito prati svaki dan, inače je pravo leglo bakterija i prljavštine

Tuširate se barem jednom na dan, temeljito perete svaki dio vašeg tijela i uvjereni ste da ste “čisti kao suza”? Mnogima će ipak promaknuti temeljito očistiti jedan dio svog tijela, posebice ako su u žurbi prije, primjerice, odlaska na posao… Pupak!

To je dio našeg tijela koji zaista moramo temeljito prati svaki dan, inače je pravo leglo bakterija i prljavštine, piše PositiveMed.com Istraživanje je pokazalo kako se u uvučenom pupku (u njegovim naborima i usjecima) može razmnožiti čak 67 različitih vrsta bakterija, čak i ako se tuširate svaki dan. U pupku se skuplja znoj, dlačice s odjeće, mrtve stanice kože, sapun i ostale razne prljavštine te je to područje našeg tijela, ako se redovito temeljito ne čisti, pravi mali raj za mnoge mikroorganizme koji nas u tom slučaju mogu “počastiti” razvojem neugodnog mirisa, ali i infekcije.

Stručnjaci kažu da je tuširanje pre spavanja veoma loša odluka! Evo zašto

Pupak čistite štapićem za uši.  Uvučen pupak: 1. Prije tuširanja, štapić za uši umočite u medicinski alkohol te njime detaljno očistite svaki dio pupka. 2. Tijekom tuširanja, na novi štapić za uši nanesite malo gela za tuširanje te, kao i s alkoholom, štapićem pređite kompletnu unutrašnjost pupka. 3. Pupak potom dobro isperite mlakom vodom i dobro osušite pamučnom krpicom ili ručnikom. Ispupčen pupak: Ispupčen pupak lakše je oprati jer nema toliko udubina i nabora u kojima se nakuplja prljavština. 1. Smočite vršak pamučne krpice ili blazinicu te na nju nanesite gel za tuširanje. 2. Istrljajte pupak te ga isperite mlakom vodom i osušite ručnikom.

SAČUVAJTE ZDRAVLJE: evo kako da ove jeseni nadmudrite opasne viruse i bakterije

vecernji.hr

 

Pri tuširanju ovaj dio tijela gotovo svi zaboravljaju oprati. Ne, nije onaj na koji mislite….