POPODNEVNI SAN: Ako mislite da ste lijeni, gadno se varate!

Dobro su poznati redovni i kvalitetni sna, ali manje je poznato kako i spavanje tokom dana u trajanju od 20 do 30 minuta može uticati na vas!

Ako ste u mogućnosti da tokom dana zadržite na gore posećeno vreme, svakako pokušajte:

Bolja koncentracija

NASA-ino istraživanje je potvrdilo kako su piloti, koji su odmorili 40 minuta, imali veće pažnje u odnosu na pilotima koji nisu imali takav odmor. 20 minuta kratke boravke poslijepodne zasluženo je za bolju pažnju zaposlenika koji rade u smjenama, piše Harvard Men’s Health Watch. Samim vremenom povisuje kvalitetu učenja i pamćenja jer se snom uklanja mentalni umor.

Produktivnost i kreativnost

Uklanjanje mentalnog umora nekih problema koji čine nerješivima odjednom dobivaju odgovore. Naime u današnje doba stalnog stresa i rada rijetko kad imamo vremena za sebe te je popodnevni san ono što vam treba. Odmarajući organ koji je zaslužan za rukovođenje našim organizacijama daje vreme za procesiranje svih silnih informacija i vremena za pronalazak kreativnih i produktivnih rešenja na pre naizgled nervozne probleme.

Pozitivni stav i spremnost na nove izazove

Zasluženi odmor, iako kratkotrajan, može utjecati na stav koji zauzima tokom dana. Stres se nakuplja od jutra i teško je održao pozitivno pogađanje kada stvari ne idu kako planiraju žuči. Koji su stavili neke stvari zaista valjano prespavati jer odmor glave lako donose bolje odluke i samim time smo se spremili za nove izazove koji nas čekaju u budućnost.

dnevno.hr

Siehe das Rezept  Paprika sa renom: Odličan recept za ljutu salatu za zimu!

You may also like...