Pogrešno su nas učili sve vreme: Ovih 5 stvari o zdravlju nisu tačne!

Svi smo rasli u uverenju da ako u detinjstvu nismo alergični, nećemo biti ni kasnije. Osim toga, pogrešno smo naučeni i o  nekim drugim stvarima.

 

Nije tačno da ako nismo alergični u detinjstvu, ne možemo biti alergični kao odrasli ljudi

 

To današnja medicina ne potpisuje, odnosno, ono što znamo jeste činjenica da možemo u nekom trenutku dobiti alergijsku reakciju na neku namirnicu, iako smo je do tog trenutka konzumirali normalno.

 

Nije tačno da samo deca mogu da obole od astme

 

Oko 20 miliona Amerkanaca u odraslom dobu je obolelo od astme u odnosu na oko šest miliona dece sa tom dijagnozom.

 

Uz alergiju, astmu možete da dobijete i u odraslom dobu, čak i ako nikada pre nsite bolovali od nje.

 

AMBROZIJA I ALERGIJA VAM NE DAJU MIRA: napravite ovaj napitak i recite zbogom kijanju

Nije tačno da ćete izgubiti kilograme samo ako imate jaku volju

 

Nije tačno da je uspešan gubitak kilograma uslovljen samo snažnom voljom. Upornost u odluci i volja da se izgube kilogrami mogu da budu uzrok kratkoročnih rezultata, ali smo podložni konzumiranju visokokalorične hrane i šećera zbog čega lako odustajemo. Dopamin u našem organizmu je zaslužan za “gladne oči” za nezdravom hranom.

Nije tačno ni da kafa dehidrira

 

Iako ćemo uvek tražiti čašu vode uzkafu, naučeni da kafa dehidrira naš organizam, današnja medicina tvrdi da to nije tačno. Postoje dokazi da kafa može da hidrira telo isto kao voda, tvrdi Angela Lemon iz američke agencije za nutricionizam i ishranu.

 

 

Svako jutro jedno jaje

 

To je ono sa čim smo odrasli, ali to ostaje i dalje savet za zdrav početak dana. Ipak, verovalo se da su jela zaslužna za podizanje nivoa holesterola, a to današnja medicina demantuje. Istraživanja su pokazala da namirnice sa visokim nivoom holesterola neće da podignu nivo holesterola u našoj krvi, tvrdi Keri Glasman iz američkog portala Nutritions Life.

stil.kurir.rs

About the author