Samo četiri vežbe, koje na prvi pogled deluju banalno, redovno vežu zatežu kožu vrata, normaliziraju san, otpuštaju bolove u vratnom delu kičme i glavobolju.

Gimnastika za vrat doprinosi poboljšanju cirkulacije krvi i smanjuje napetost, au budućnosti će se spasiti troškovi za skidanje postupka skorpe. Ne zaboravite da od toga u kakvom se stanju nalaze mišići vrata i grudnog koša zavise od izgleda ženskog poprsja. Zato nemojte biti lenji i pronađite nekoliko minuta dnevno za žensko zdravlje i lepotu!

Gimnastika za vrat

♦ Stanite, ispravite leđu i držite glavu pravo i visoko – u početnom položaju. Ruke, prepleteni prstiju, stavite na putljak i glavom blago napunite napred. Zatim podignite ruku vratom u prvobitni položaj, izbacite 30 i pustite se. Zatim sve ponovite.
Kad se poslužite ispred ogledala i pogledate kako se pokreću mišići vrata, postavite tačno zašto ste već bili tako efikasni.

♦ Zauzmite početni položaj, a glavom malo nagnite i stavite da pređete rukom desno uho. Blago savijte glavu ka levom ramenu i onda se, uz otpor ruke, trudite da vratite glavu u prvobitni položaj. Izbrojte do 30 i opustim se. Ponovite vežbu još jednom, pa sve ponovite i na drugoj strani.

♦ Sedite na stolicu i oduprite se na ruke ili sedištu. Leđa treba da budu prava. Zatim se povucite, zabacite glavu unazad koliko god je moguće i izbrojte do 30. Vratite se u početni položaj, a opet ponovite vežbu još jednom.

♦ Zauzmite početni položaj kao u prvom vežbanju. Okrenite glavu ulevo i gledam preko ramena. Izbrojte do 30, vratite se u početni položaj. Službeni vežbu još jednom, a ponovo ponovno na drugoj strani.

 

 

  1. To je sva gimnastika za vrat, neverovatno jednostavna, ali izuzetno efikasna! Samo se potrudite da ne budete lenji, već da ponovite vežbate, svaki dan. Nagrada je elastičan i lep vrat.

Izvor: uspesnazena.com

Ova gimnastika za vrat čini čuda