Zum Inhalt

NISTE PAZILI KADA STE SOLILI JELO: postoji nekoliko namirnica koje će spasiti presoljenu hranu

  • von

 

Izaberite namirnicu koja će najbolje uklopiti u ono što ste presolili.

Ako ste presolili supu, gulaš ili umak, dodali vode i ubacite povrće poput luka i šargarepe pa nastavite da kuvate još desetak minuta.

Ja kiselina pomaže u ublažavanju slanog ukusa pa slobodno presoljenom jelu dodajte limunov sok ili sirće. Slanost jela može se smanjiti i dodati šećera ili meda.

Pri ruci treba imati krompir ili jabuku

Ako recept „dopustite“, dodajte mlijeko ili jogurt jer oni takođe „ubijaju“. U narodu postoji još jedan savet – kad presolit jelo, ubacite jedan oguljeni krompir ili jabuku, koji će podići višak čvrste i nakon kuvanja ga izbacite iz jela.

Iskusni kuvari štede da bi trebalo probati tokom priprema, a ne samo na kraju. Budite oprezni je dodavanje pelata iz limenke, maslina ili kapara jer treba puno soli.

 

Pomaže i gospodine

Odličan dodatak preslanim jelima je povrće poput tikvica iseckanih na kockicama, koje će neutralizovati slani ukus, a umak u koji će dodati previše začina najbolje je ubratiti slatkim ukusima poput paradajza, koji će ublažiti ljutinu.

Slavna američka kuvarica Marta Stjurt u previše začinjena jela predlaže dodavanje maslina pavlake, poput jednog za šlag bez šećera ili drugog kremastog mliječnog proizvoda koji će ublažiti umak.

Možete dodati i malo mlijeka s gustinom i zaustaviti sirom ili blagim sirom za mazanje.

 

Izvor: lepaisrecna.rs

Siehe das Rezept  Glad je najgori neprijatelj DIJETE. Ovo je ishrana u kojoj ste SITI, a mršavite!