Najvažnija stvar ako ste odlučili da izgubite višak kilograma nije dijeta: Opustite se!

Stresiranje u vezi sa mršavljenjem je česta pojava, čak i ako znate sve u vezi sa fitnesom i ishranom, deluje kao da ne možete da pronađete pravu formulu za svoje telo. Ova pojava je, ipak, normalna, sve do trenutka kada shvatite da su zdravlje i ishrana više od nauke, a tada dolazi do opuštanja koje značajno pomaže u mršavljenju.

Naučna činjenica je da telo nije u mogućnosti da se oporavi kada je pod stresom. Kako bi u tome uspjelo, ono što treba biti u fazi opuštanja. S obzirom na to da je mršavljenje naposletka vid lečenja, jedino što treba smisliti, kako biste izgubili neželjene kilograme, treba da se pronađe način da se opustite tokom čitavog procesa. Paradoks je, međutim, ono što većina dijeta upravo izaziva stres!

 

Snaga volje uglavnom je ključna stvar tokom popularnih dijeta, kako biste održali samokontrolu i prevazišli osećanje neuspeha, sramote i krivice. Ali u mršavljenju oslobađa ono što značajno pomaže, a ne stres. Zato je važno istražiti nekoliko ušteda za opuštanje kada želite izgubiti kilogram:

Otpustite potrebu da nešto popravite. Kada ste fokusirani na „popravljanje“ sebe i onoga što je loše, vas stresira, zaustavlja napredak, a isključuje neželjeno ponašanje. Samo opuštanjem ćete uspeti u mršavljenju, pa nakon što istražite ponašanje koje treba popraviti (bez osude), možete birati hoćete li ih zadržati ili pustiti.

Osetite svoja osećanja. Kad se borimo protiv negativnih emocija, samo ih činimo jačim. Zato, ako dozvolimo sebi da osetimo svu dubinu svojih osećanja, to će biti bolje po nas. Ona ipak predstavlja vibracije u našem telu i trebalo bi da ih pravilno osećamo, tako da ih prihvatimo i budemo bolje nakon toga.

Siehe das Rezept  Sagorevači masti u telu – fat burner namirnice koje ubrzavaju sagorevanje masti

Verujte svojim instinktima. Ne postoji osoba, knjiga ili dijeta koja bi bolje znala vaš telu. Ako vam jede parte torte, nemojte to odbacivati, jer ćete se posle toga osećati bolje – utvrdili smo da opuštanje pomaže u mršavljenju. Telo je mnogo inteligentnije od mozga i treba da verujete. Vežbajte isključivanje glasova u glavi i povezivanje sa senzacijama u telu.

Promenite definiciju viške kilograma. To je, prvenstveno, potencijalna energija, pa se zapitajte kakvu vrstu energije možda čuvate u sebi? Ovo bi moglo da bude energija za kreativnost, tako da se opustite kada je reč o dijeti i to će vam značajno pomoći ne samo u mršavljenju, već u većem samoizražavanju. Setite se: višak kilograma je simptom, ne predstavlja problem.

Dišite. Uzimanje dugog, dubokog daha je najbrži i najefikasniji način da se telo uvede u stanje stresa u stanju opuštanja, zahvaljujući čemu ćete imati značajnu pomoć u mršavljenju. Ovo ne znači nužno da treba samo sedite pola sata. Jednostavno se posvetite uzimanju deset dubokih uzdaha kada budete bili pod stresom i vidite kako ćete brzo promeniti svoje stanje.

Ja, što je najvažnije, dajte sebi dozvolu da budete na putu. Opuštanje značajno pomaže u mršavljenju koje je ipak specifičan proces, pa pronađite sebe za strpljenje i saosećanje koje biste ponudili prijateljima i budite sigurni da imate velike količine.

https://stil.kurir.rs/

You may also like...