Najpopularnija dijeta na svetu: Uz ovu čorbicu ćete ZA 7 DANA IMATI 5 KILOGRAMA MANJE

 

Ovo je jedna od najpopularnijih dijeta na internetu. Zovu je “kupus dijeta”, “dijeta Mejo klinike” ili “bolnička dijeta”. Kako god je zvali, drži sedam dana u toku kojih se navodno skida pet kilograma, a ovako bi trebalo izgledati.

Evo kako se priprema ova čorbica:

SASTOJCI:

2 velike glavice luka

2 paprike

2 konzerve paradajza

1 veza celera

1 glavica kupusa

3 šargarepe

1 pakovanje šampinjona

1 do 2 kocke bujone

6-8 čaša vode

PRIPREMA:

Svo povrće iseckajte na kockice.

U velikom loncu na malo ulja propržite luk.

Dodajte povrće i prekrijte vodom i kockama. Dodajte i začine po želji.

Pustite da proključate, pa snizite na neku srednju temperaturu i pustite da se krčka dok njegova povrća ne omekša, oko 30 do 45 minuta.

Možete dodati po ukusu i malo soli, bibera, ili nekog drugog začina, ali i povrće bez skroba, poput spanaća ili boranije.

Svakog dana je treba jesti kad god ogladnite.

Dijeta bi trebalo da traje samo sedam dana, ni slučajno više. Možete dodati neku drugu namirnicu, ali obavezno sa malo kalorija, i piti isključivo vodu ili čaj bez šećera.

Prvi dan: Neograničena količina čorbe i voće, ali ne banane.

Drugi dan: Samo čorba i povrće, i to sirovo ili blago kuvano, poželjno je da bude zeleniš poput spanaća ili blitve. Izbegavajte grašak, kukuruz i pasulj. Ako ste previše gladni možete da pojedete i jedan pečeni krompir, ali bez ulja.

Treći dan: Čorba i voća i povrća koliko god želite. Ali, danas bez krompira i banane.

Četvrti dan: Pojedite do 3 banane u toku dana, supu, i pijte nemasno mleko koliko želite. Banane imaju puno kalorija i ugljenih hidrata, a mleko neophodnog kalcijuma. Supa je i dalje, naravno, obavezna.

PROČITAJTE  Jedite grah, ribu i smeđi rižu kako bi spriječili moždani udar

Peti dan: Možete naći od 280 do 567 grama govedine, piletine ili ribe. Uz to možete pojesti i šest svežih paradajza. Naravno, čorba ide u neograničenim količinama kao i svakog drugog dana.

Šesti dan: Čorba, govedina i povrće. Govedinu možete zameniti ribom, kuvanom i malo proprženom kao i juče. Bez krompira.

Sedmi dan: Dozvoljeno je povrće, smeđi pirinač, voće. Ja naravno, čorba.

Vrlo je važno napomenuti da ovo dijeljenje traje samo sedam dana, nakon što se prekine. Ako trebate ponoviti, možete to uraditi za šest mjeseci. Naravno, kao i pre svake druge velike promene u ishrani, treba konsultovati lekarom pre nego što je isprobat.

Možda vas zanima

 

Izvor: zena.blic.rs

About the author