Mesečeva dijeta

Mesečeva dijeta jedna je od najpopularnijih dijeta i o njoj se dosta govori. Osim što skida suvišne kilograme i čisti organizam od toksina, ova dijeta zasniva se na samo jednom pravilu: nije dopušteno ništa jesti 24 sata od prvog sata promene lunarne faze. To je zapravo „post“ koji započinje određenog sata, u vreme Mesečeve mene i promene magnetnog polja na Zemlji (to traje 24 sata).

U to vreme dolazi do pojačanog izlučivanja tečnosti koju organizam inače zadržava usled loše ili preobilne ishrane, ali i pojačanog stanja stresa.

Dakle, tog dana može se „izgubiti“ (smršati) i do 3 kilograma, a da to ne bude štetno za organizam. Jednodnevni post omogućava organizmu da se odmori, što doprinosi daljem jačanju njegovih odbrambenih sposobnosti.

Mesečeva dijeta nema loše posledice po telesne, fizičke i intelektualne sposobnosti. Gladovati jedan dan nije teško, naročito kada se zna kakav će rezultat biti na kraju, a pri tom nisu potrebni nikakvi lekovi za odstranjivanje tečnosti.

U toku dana trebalo bi popiti najmanje 2, a može i do 4 litra tečnosti (preporučljivo je da to bude voda, nikako zaslađeni čajevi ili gazirana pića). Mogu se piti i voćni sokovi, ali samo prirodni, bez ikakvih dodataka, dok su alkohol i mleko zabranjeni.

SLIČNI TEKSTOVI
BEZ IZGLADNJIVANJA: posebna dijeta sa jajima koja vam može pomoći da se rešite najmanje 10 kliograma

Jogurt dijeta: 4 kg za 3 dana!

Dijeta 3 kg za 3 dana

Koje namirnice najviše goje, a koje održavaju vitkost?

Ova dijeta nije preporučljiva za skidanje prevelike težine (telesne mase), ali jeste za njeno pravilno održavanje i jačanje organizma, kao i za podizanje odbrambenih sposobnosti organizma.

Uputstva
Posvetite sebi malo vremena i pokušajte sledeće:

Siehe das Rezept  Ruska travarka podijelila recept s kojim ćete brzo skinuti suvišne masne naslage!

Kada Mesec opada, jedite hranu koju inače redovno uzimate i na koju ste navikli. U to vreme, za telo se ne „lepi“ hrana kao kada se Mesec nalazi u nekoj od ostalih faza.

Kada Mesec raste, jedite manje nego uobičajeno, ili uzimajte manju količinu hrane na koju ste navikli.Kada je pun Mesec i Mladjak, jedan dan obavezno odredite za „post“. Za vreme punog Meseca, telo najuočljivije koristi i prerađuje hranu, a za vreme mladog Meseca, najbolje se oslobađa sala i različitih toksina.

Bez radikalnih zahvata i na veoma jednostavan ili jedva primetan način, nakon nekoliko meseci možete steći vrlo korisno životno iskustvo koje će vas ispuniti pozitivnim raspoloženjem, većim samopouzdanjem i zadovoljstvom zbog boljeg psihofizičkog stanja.

Pri tome, možete se uspešno rešiti barem onog „kritičnog dela“ viška kilograma, bez imalo muke i štetnih posledica za organizam. Inače, ako odlučite da „postite“ jednog dana u vreme mladog Meseca, poznato je da na takav način možete sprečiti i pojavu raznih bolesti. Naime, u to vreme je spremnost organizma da se oslobodi nagomilanih otrova i štetnih sastojaka mnogo veća nego inače.

Takođe, poznato je da je dan mladog Meseca povoljan za početak mnogih poslova i aktivnosti uopšte. Dakle, ukoliko želite da se rešite npr. nekih starih, beskorisnih ili loših navika, onda započnite sa odvikavanjem za vreme mladog Meseca.

Na osnovu dosadašnjih rezultata – kada je reč o odvikavanju od pušenja ili alkohola, od prekomernog jela ili od konzumiranja prevelikih količina kafe – pokazalo se da su izgledi za uspeh mnogo bolji u ovoj Mesečevoj fazi nego inače. Tačnije, u fazi mladog Meseca, svi ovi „gubici“ se mnogo lakše podnose.

Mesečeve mene

Siehe das Rezept  3 večere za vitku liniju i nahraniti mišiće posle napornog rada.

Mlad Mesec – kada se Mesec nalazi između Zemlje i Sunca; posmatran sa Zemlje, on je nevidljiv. U kalendaru se prikazuje zatamnjenim krugom.
Prva četvrt – kada osa Mesec-Zemlja formira pravi ugao sa osom Zemlja-Sunce. Prva četvrt ili polumesec nastupa 6 dana nakon novog meseca. U kalendaru je prikazan kao krug čija je leva polovina zatamnjena.
Pun Mesec – Zemlja se nalazi između Sunca i Meseca koji je potpuno osvetljen sunčevim svetlom. Pun Mesec se prikazuje nezatamnjenim krugom.
Poslednja četvrt – položaj planeta je identičan kao u prvoj četvrti, ali se vidi leva strana Meseca. U kalendaru je prikazana krugom čija je desna polovina zatamnjena.

VAŽNA NAPOMENA: ne preporučujemo vam korišćenje bilo kakve dijete bez prethodne konsultacije sa lekarom. Nismo odgovorni za neuspeh dijete, njenu moguću štetnost po zdravlje, niti za druge posledice koje njena primena može izazvati.

Preuzeto sa:krstarica.com

You may also like...