Potrebno je:
950 g isceđenih bobica aronije
3 narandže
1 limun
200 g kristal šećera
500 ml vode
1 kesica Džem fix-a 2:1
2 kašike kristal šećera
Priprema
1
Istovremeno sa izradom sirupa napravila sam i marmeladu od isceđenih bobica aronije, po sopstvenom receptu. Isceđene bobice aronije sam izmerila i ustanovila da imam 950 g istih. Narandžama i limunu oguliti koru i dobro očistit od bele gorke kore. Razdvojiti na kriške, očistiti od koštica i izmiksati u čaši za frape.

2
Sok izručiti u posebnu posudu. Džemfix pomešati sa 2 kašike kristal šećera i staviti sa strane do upotrebe. U čaši za frape u nekoliko navrata izmiksati bobice aronije i svaki puta u šaču za frape dodati gustog soka od narandže i limuna i vode da bi se bobice aronije prilikom miksanja pretvorile u kašu (isceđene bobice aronije nemaju sopstvenog soka, veoma su suve). Kašu od bobica staviti u šerpu te dodati 200 g kristal šećera

3
Staviti kuvati na srednju temperaturu uz neprestano mešanje cca 20 minuta (odnosno dok na dnu posude ne ostane trag od varjače). Dodati džemfix i kuvati uz neprestano mešanje cca 10 minuta. Vruću marmeladu stavljati u tople sterilizovane staklenke, te pustiti da se iste potpuno ohlade, te zatvoriti. Od ove količine ja sam dobila 2 kg marmelade.

Izvor:https://www.recepti.com

Marmelada od aronije
Podijeli sa prijateljima
  • 577
  •  
  •  
  •