Malo jedem a debljam se. U čemu je caka?

Malo jedem a debljam se. Mislim da je to zbog tableta koje trošim po savjetu svog doktora.
Gojaznost je problem koji se lako dobija, ali zato vrlo teško pobjeđuje.

Osim problema sa kilogramima, sve gojazne osobe imaju još jednu zajedničku osobinu.

Vjerovali ili ne skoro svi kažu „malo jedem a debljam se“.

Iako je ovo kod većine samo pravnih pitanja pred drugima (ali i pred sobom), ipak postoje osobe koje su stvarno malo i konstantno debljaju.

Razlog za to može biti njihov metabolizam, kalorična hrana koju jedu ili nedostatak fizičke aktivnosti.

U vrijeme kada su naši precizni živjeli od obrade zemalja oni su imali sasvim drugi problem.

Njima je zbog velike potrošnje kalorije koju je izabrao fizički posao koji su radili trebali kaloričnu hranu koja bi im nadomjestila potrošeno.

Danas su fizičke aktivnosti svedene na minimum pa skoro da nikako i ne trošimo kalorije koje predstavljamo u organizmu.

Iz dana u današnje stanje postat će sve gore pošto smo se toliko ujeli da komšija komšije ne posjećuje zato što ne može doći u kuću u automobilima niti može biti odvojeno od interneta.

Malo radimo a jedemo kao i naši preci koje sam spomenuo. Razlika je jedino što mi jedemo masniju i kaloričnu hranu a malo ili nimalo ne trošimo te silne kalorije koje unesemo.

Iako se lijek protiv gojaznosti već nazire u dosadašnjem tekstu (intenziviranje fizičkih aktivnosti ili smanjenje unosa kalorične hrane) postoje biljke koje vam mogu pomoći malo u toj vašoj borbi.

Koje namirnice koriste na gojaznost?
Riba
Bogata je omega 3 masna kiselina i proteinima. Ljudi kojima nedostaje omega 3 masnih kiselina lošije spavaju tokom noći, a to vodi prema nezdravoj prehrani.

Siehe das Rezept  RIJEŠITE PROBLEM SA VAŠOM KIČMOM UZ OVAJ JEDNOSTAVAN LIJEK

Orasi
Orasi podiže razinu magnezija, a također obiluju omega 3 masnim kiselinama. Pomoći će vam da bolje spavate, a smanjite rizik od bolesti srca, raka i dijabetesa.

mlijekoMlijeko

Mlijeko je pak bogato kalcijem. Istraživanje iz 2010. godine pokazalo se među ženama koje su pred menopauzom, a koje su konzumirale hranu bogatu kalcijem, pokazuju da su izgubile značajne količine masnih naslaga. Osim što pomaže u brisanju masnih naslaga, kalcij poboljšava i vaš san.

Trešnje
Kad god ih možete domoći, jedni trešnje. Osobito sat vremena prije spavanja jer je bogat izvor hormonskih spavanja, melatonina. Osim toga, obiluju antioksidansima koji pomažu u mršavljenju.

Malo jedem a debljam je
Naglašavam da je ipak najbolji lijek protiv gojaznosti probušena kašika i intenzivan fizički rad. Uz to dvoje koristite i namirnice koje sam vam rekao da ćete vidjeti da se i gojaznost može pobijediti.

U protivnom ostaje samo jedna mogućnost. Prije nego što je neko upitao zašto ste se toliko ugojili recitovali „Malo jedem a debljam se. Ne znam u čemu je čaka? Verovatno su krive tablete koje mi je doktor propisao od kojih se kao nus pojava deblja.

(Kucni-ljekar.com)