KAKO OJAČATI IMUNITET I POJAČATI ORGANIZAM – ISTRAŽILI SMO NAJUČINKOVITIJE NAČINE

Prošla je godina dana otkad je SE COVID-19 POJAVIO i kraj pandemije za sada se ne naziva. Još uvijek nema imuniteta krda, odnosno prirodnu zaštitu od bolesti koja nastaje kada veliki postotak populacije postane imun na zaraznu bolest, zbog toga što je bolest preboljela ili se cijepila. Stoga se s pravom mnogi među nama pitaju; što možemo sami učiniti da bismo podigli vlastiti imunitet i pomogli vam u borbi protiv COVIDA-19, ali i ostalih virusa?

 

KAKO OJAČATI IMUNITET?
Svi dobro znamo da je industrijski prerađena hrana siromašna nutrijentima, zbog čega smo od početka pandemije do danas mogli primijeniti povećani promet na tržnicama i veću potražnju proizvoda u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Većina nas se tako podiže za podizanje imuniteta, pouzdana u prehranu.

 

Posljednjih godinu dana pazimo da u organizaciju unesemo više vitamina C, zbog čega češće jede naranče i limune, ali pijemo čajeve, poput čaja od šipke ili čaja od đumbira. No je li to dovoljno za jačanje imuniteta? Da su normalne okolnosti, vjerojatno bi bile. Ipak, pandemija ne bira žrtvu, već je kosi sve koji joj se nađu na putu, a dokazano kosi brže osobe slabijeg imuniteta. Ono što znamo sa sigurnošću je da je dobar imunitet uvelike ublažava simptome raznih bolesti, pa tako i COVIDA-19. Dovoljan razlog da vam se omogući nekoliko efikasnih metoda za povećanje imuniteta.

 

PRIRODNI PRIPRAVCI ZA DIZANJE IMUNITETA
Kako podići imunitet dobro su poznate naše bake, koje su kod kuće iste prave razne pripreme za jačanje imuniteta. Narodna medicina tako se može primijeniti u smjeru češnjaka i meda, koja se svakodnevno uzima, na tašte. Ako želite ojačati imunitet, pritom izgubiti i koju kilu, onda alternativna medicina preporučuje uvođenje zakuhati đumbir, pa dodati limunov sok i med. I kurkuma, odnosno njen aktivni sastojak kurkumin, u kombinaciji sa medom povoljno utječe na imunitet. Iako je ova egzotična biljka podrijetlom iz Južnih Azija, danas se od kurkuma bez problema može pronaći u trgovinama široke potrošnje.

 

Kada su u pitanju domaći pripravnici za jačanje imuniteta, mnogi pregovarači prirodne medicine kunu se u djelotvornosti lista masline. Ekstrakt lista masline smatra se jednim od najvećih prirodnih antibiotika, a da biste trebali svom organizmu osigurati izvor oleuropeine, najaktivnijeg ljekovitog spoja sa liste, potrebno je pripremiti čaj od maslinove lišća ili ekstrakt unijeti u organizam kroz tabletu, odnosno kapsulu.

 

VITAMINI ZA IMUNITET
Ako nemate volje spremati prirodne pripravke po bakinoj recepturi, tražiti tablete ili kapsule za podizanje imuniteta, koje su jednako učinkovite, jednostavne za upotrebu. Na tržištu je dostupan zaista puno vitamina koji se mogu uzeti u kapsule ili tablete. Među poznatim je svakako vitamin D, čija upotreba povećava stvaranje antimikrobnih peptida koji uništavaju staničnu bakteriju, viruse i gljivicu. Cink, koji utječe na stvaranje bijelih krvnih stanica, također je važan sastojak u borbi protiv infekcije. No kada kupujete cink savjetujemo vam da obratite pažnju na njegov oblik jer kelirani oblik cinka postiže najveću apsorpciju, zbog čega se preporučuje kako sportašima, tako i osobama sklonim infekcijama.

 

Kvasac za beta glukan

 

Tu je i beta-glukan u kapsulami, čuvar imuniteta. Sinergija sastojaka beta-glukana sa, na primjer, vitaminom C, folnim kiselinom, cinkom, selenom i vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, može pridonijeti bržem i učinkovitom otklanjanju bakterijskih i virusnih infekcija te bržem oporavku organizma.

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply