Grickanje obraza – loša navika koje treba da se riješite

 

Grickanje obraza – loša navigacija koja treba da riješi
Grickanje obrada sa unutrašnjom stranom je nešto što je skoro svako iz našeg nekad iskusio, ovako ili onako. Ako se do dogadjaja jednom u ko zna koliko vremena, onda nije strašno, ali i dalje postoji problem ako se pojavi učiteljica i počinje da koristi na kvalitetnom životu. Da biste prekinuli tu navigaciju, trebalo bi da ugledate “grickanja obraza”. Najčešći razlozi su:

Slučajnost: Kada ne obrađujete dovoljno pažnje, kada ćete jedete ili ste zauzeti nešto drugo (uglavnom ćaskanje ili čitanje), možete slučajno da se ugrizete za obraz.

Iskrivljenost zuba: Kod osobe koja je iskrivljenim prirodnim zubima ili loše postavljena vještačkim, može doći do pojave hroničnog griženja obrade. Dođe li pojava, dolazi mozak, kad se zubi ne zatvori pravilno, pošalje signal da zagrizete obraz, pokušavajući tako da popuni “prazninu”.

Stres / anksioznost: Ovo je vrlo česta pojava i komplikovana je za liječenje. Neki ljudi „grickaju obradu“ ili usne kada su pod stresom ili kad su nervozni, a jednom, grickanjem načeto područje, postaje sklon ponovljenom grickanju.

Grickanje noktiju: Evo šta ova ružna navika govori o vama!

Kako prestati – tremani

Obratite se više pažnji na žvakanje i izbjegavajte prikazivanje dok jedete, jer je to najlakši način za sprečavanje „slučajnog“ grickanja obrade.

Ako ste primjetili da vam je grickanje obradilo poštansku navigaciju, morate se obratiti ljekaru. Zakažite pogled na svog zubara, koji će procijeniti radi li se o nepravdama zuba ili je neki drugi uzrok u pitanu. U zavisnosti od dobi, rješenje može biti valjeno zuba (ostaje se radi o umnjaku), a tko neadekvatno pozicionira probleme sa unutrašnjom stranom rješavanja, zatim zatvorite, noise proteze za korekciju zuba, laserski tretman kad se problemi s obrazloženje postave isuviše bolni, kao rezultat hroničnog grickanja, ili enomeloplastika, kako bi se „ugladile“ oštre ivice zuba.

Ako ste primjetili da grickate obradu kad ste nervozni ili ste pod stresom, možete sebi pomoći da pronađete dobre zamjene za grickanje. Recimo, žvaka (bez šećera, naravno), može biti od pomoći ili možete pokušati sa balzamom ili sjajno za usne, ostati grizete i usne. Ponekad je potrebno i psihološko savjetovanje da bi se izborilo sa problemom griženja obrade.

Moguće komplikacije mogu biti:

Ranice i čirevi u ustima, koji teško padaju.

Infekcija
Propratni problemi, tipa glavobolje.
Grickanje obrade nikad ne bi trebalo da se zanemarite. Blagovremena intervencija i kompletan tretman su apsolutno neophodni da biste mogli još više učiti da biste ponovo stvorili navigaciju.

http://www.zenasamja.me/

About the author