Stručnjaci su otkrili ubicu modernog doba.

Nekada su ljudi strahovali od infekcija i povreda, dok modernog čoveka muće ozbiljne posledice sve dužeg sedenja.

Jasno je da dugotrajno sedenje opterećuje kučmu i mišiće, ali najnovija istraživanja pokazuju da ono pogubno za ceo organizam, da uzrokuje mnoge bolesti – gojaznost, dijabetes, oboljenja srca, vena, unutrašnjih organa, mišića i kostiju.

Mišići koji se ne aktiviraju u dužem periodu počinju da slabe. Bolovi u vratu i ramenima vremenom postaju ozbiljni i pokazuju na okoštavanje u vratnom delu kičmenog stuba. Mozak dobija manje kiseonika i smanjuje se produktivnost.

Prema rečima doktora i fizioterapeuta, masaža i svakodnevne vežbe mogu da pomognu, ali ne ako se osam sati dnevno provede na stolici.

Za ljude koji svakodnevno vežbaju ali, ipak, dosta sede, savetuje se da vežbanje podele u više delova u toku dana. Takođe, savetuje se da čovek na svaki sat ustane i prošeta nekoliko minuta ili se bar istegne.

Čak i do 13 sati dnevno provedemo u sedećem položaju!

Svetska statistika pokazuje da čak 86 odsto Amerikanaca sedi tokom svog radnog vremena, a čak polovina ustaje samo da bi uzela hranu. Zatim 36 odsto provodi sedeći pred TV-om kod kuće još sat ili dva, a ostali još toliko pred računarom.  Zato je američka Zdravstvena medicinska asocijacija utvrdila postojanje takozvane „sedeće bolesti“ kao skupa simptoma koji mogu dovesti do oboljenja i smrti. Osobe koje provode pred TV-om više od sedam sati dnevno imaju za 60 odsto veći rizik da će umreti od srčanih oboljenja.

Takođe, osobe koje obavljaju kancelarijski posao ili posao koji zahteva sate sedenja, trebalo bi da, dok rade, stoje barem dva sata kako bi bili zdraviji i duže živeli. Savetuje se zaposlenima da uvek stoje kada razgovaraju telefonom i da protegnu malo noge, makar i po kancelariji.

KAKO SE PRAVILNO SEDI: 

– Glavu ne naginjati napred.

– Ramena treba da budu opuštena.

– Laktovi pod uglom od 90 stepeni, a ruke blizu tela.

– Donji deo leđa treba da ima podršku.

“>

– Stopala da stoje ravno na podlozi.

Sistematski deluje na čitav organizam

Naša kičma je pod konstantnim gravitacionim pritiskom, od trenutka kada počnemo da hodamo. Zbog toga, tokom vremena, pritisak na osetljiva nervna vlakna, dovodi po pojave bola. Vazdušno dekopresioni sistem pomoću vazdušnih komora, nežno rasteže trup, umanjujući uticaj gravitacije i pritisak, koji izaziva bol. VDS povećava međupršljenski prostor, oslobađa od pritiska, i umanjuje bol. Ovo je jedina terapija bola za vratnu, kičmenu i regiju donjih leđa, kao i zglobova, koja ne koristi upotrebu lekova, a deluje sistemski na organizam.

Ukoliko imate bolove u kičmi i otežano se krećete – pojas sa ojačanjem za lumbalni deo leđa je sjajn predlog za vas. Elastični pojas je dizajniran da nežno drži torzo korisnika pomoću ojačanja za podršku. Pomaže u sledećim slučajevima: da uspostavi stabilnost lumbalnog dela kičme, pomaže u postoperativnnom periodu i služi kao zaštita prilikom obavljanja teških poslova.

Princip SpineMAX L8 pojasa za leđa je da drži fiziološku krivinu kičme u pravilnom položaju. Ovaj pojas redukuje pritisak gornjeg dela tela na lumbalni deo. Oslobađa bola usled oštećenih diskova u lumbalnom delu tela. Pojas sa dodatnom potorom sadrži ploču koja može da se skine, ili da se podesi u dva položaja i prilagodi različitim snagama delovanja na lumbalni deo kičme.

Ukoliko su učestali bolovi u vratu vaš problem kao i mnogima, masažer za vratni deo kičme je preporuka. Masažer predstavlja novu vrstu fizioterapije za vratni deo. On efikasno ublažava bol i relaksira mišiće u vratnom delu. Karakteristike masažera: inteligentni električni impuls, inteligentna vazdušna podizanja (trakcija), magnet, 4 u 1 sinhronizovani kanal komande energetskog polja.

Vratna kragna sa dekompresionim sistemom predstavlja revolucionarni pristup u tretiranju bola u vratu. Veoma je laka i jednostavna za upotrebu, ona pomaže smanjenju pritiska na deo vratne kičme, zahvaljujući inovativnom longitudinalnom sistemu istezanja. Pumpanjem vazduha u vazdušnu komoru postižete funkciju podrške i istezanja vrata.

/pink.rs

BOLEST MODERNOG DOBA