Ako vam nikako ne polazi za rukom da smršate postoji mogućnost da griješite u nekoj od ovih stvari.

Šta vas sprečava da smršate?

Svjedoci smo da neki recepti kod jedne osobe djeluju, dok kod druge ili ne djeluju ili su učinci zanemarivi, skoro i neprimijetni.

To se može reći za sve bolesti a posebno za uklanjanje viška kilograma koji nam opterećuju organizam.

Višak kilograma ne samo da nam kvari izgled, nego nam ugrožava i zdravlje pa je to sasvim dovoljno da neumorno tražimo dijetu koja će nam pomoći.

Međutim mnoge žene se žale da uprkos pridržavanju režima zdrave ishrane, dijete ili redovnih treninga nikako ne uspijevaju sa se oslobode viška masnih naslaga na stomaku.

Razlog tome mogu biti navike kojima zapravo sami sebe sprečavate na putu do ostvarenja cilja, a ovo je pet najčešćih razloga zbog kojih se gojite na stomaku i ne možete to da spriječite!

1. Nedostatak magnezijuma
Tijelu je potreban magnezijum kako bi obezbijedio normalan rad srca, nervnog i mišićnog sistema, a učestvuje i u aktiviranju rada više od 300 enzima koji regulišu brojne procese u tijelu. Takođe, magnezijum utiče i nagubitak kilograma i oblikovanje tijela!

Savjet:
Konzumirajte hranu bogatu magnezijumom, poput zelenog lisnatog povrća, pasulja, mahunarki i orašastih plodova.

2. Previše soli
Ako vam se nakon slanog obroka javi osećaj nadutosti, nemojte se čuditi – previše soli u organizmu uzrokuje premiještanje vode iz krvotoka u kožu. Nevjerovatan je podatak da čak više od 90% ljudi prekoračuje preporučenu dnevnu dozu soli, koja iznosi samo 4 grama, što dodatno otežava mršavljenje u predjelu stomaka.

Savjet:
Izbjegavajte dodavanje soli u hranu – namirnice sadrže taman koliko treba! Ako baš ne možete bez tog ukusa, koristite začine poput čilija, bibera, đumbira, ruzmarina ili cimeta.

Siehe das Rezept  DIJETA ČUVENOG DR MOZLIJA SKIDA I DO 10 KG ZA 3 NEDELJE: Samo ispoštujte ova jednostavna pravila!

3. Gazirana pića
Gazirana pića su prava riznica praznih kalorija, koja i te kako povećava obim vašeg struka! Samo dvije čaše ovih napitaka dnevno uzrokuju nakupljanje masnih naslaga u predjelu struka čak 5 puta brže, jer velika količina šećera u njima pojačava apetit, pa jedete više nego što vam je uopšte potrebno.

Savjet:
Okrenite se zdravoj alternativi – pijte prirodne voćne sokove koje ćete po mogućnosti sami sebi praviti. Takođe, držite se pravila osam čaša vode dnevno, a što češće pijte i čajeve, ako je moguće bez šećera.

4. Nedovoljno sna
Ako ste stalno umorni i neispavani, nije čudno što ne možete da skinete salo sa stomaka. Istraživanja su pokazala da žene koje spavaju samo pet sati imaju 32 odsto više šansi da budu gojazne! Zbog manjka sna tokom dana jedete više masne hrane, jer se zbog nedostatka sna luči više grelina, hormona gladi.

Savjet:
Kako biste regulisali apetit, spavajte od sedam do devet sati tokom noći. Da biste imali kvalitetniji san, iz sobe izbacite sve uređaje koji će vas ometati i svaki dan je prozračite sobu koju trebate držati malo hladnijom od ostatka stana. Uveče izbjegavajte kofein i pokušajte da svaki dan ustanete u isto vrijeme.

5. Pogrešne masnoće
Tijelo ne reaguje isto na sve masnoće – visok unos zasićenih masti pojačava nagomilavanje masnih naslaga. Sa druge strane, nezasićene masti koje sadrže omega-3 masne kiseline, djeluju protivupalno i imaju pozitivan efekat na tijelo i liniju.

Savjet:
Vodite računa o unosu masnoća i izbalansirajte ishranu, jer previše masti bilo koje vrste neće imati dobar efekat na vašu figuru!

zena.tvbest.rs/kucni-ljekar.com

 

 

Leave a Reply